~☆ Theory of Greed ☆~

2009. október 22., csütörtök

Remekelt az RTL Klub

Manga - A japán őrület Magyarországon. RTL Klub, Kedd 23 óra 15 perc, XXI. század

Idegen kultúrát majmolók, feltűnösködők, álomvilágot hajszolók - a mangásokat szidják így. A különös jelmezbe öltözők között tanárok, gyógyszerkutatók, egyetemisták is vannak. Rajongói voltak egy rajzfilmsorozatnak, amelyet betiltottak. Mi a különbség a magyar és a japán kultúra között, a XXI. században?


 Nevetségesen silány műsort sikerült összedobniuk a Klubbosoknak, a XXI. század című műsor keretein belül. Elgondolkodtató, minek foglalkoznak valamivel felszínesen? Nem lenne kicsit egyszerűbb, ha normálisabb utánanézéssel normális műsort adnának le? Nem, ahhoz kéne rá időt fordítani, kisebb lenne az utóhatása, az aggódó anyukák kevésbé háborodnának fel, és különben is, egy magyar (?) valóságshowkal és hasonló parasztvakítással foglalkozó adótól mit várhatnánk? Igazából semmit.
 Engem anno a Dragon Ballos hiszti nem hatott meg, én virágokat rajzoltam az aláírós papírra, mert hogy nálunk is írogattak a srácok ilyet. Nem szerettem, nem érdekelt, de ennek nem éppen három éve, az RTL viszont még mindig ezt a lovat üli meg, pedig már gebére nyomták.

 Az első nevetséges tényező maga a műsorvezető, ahogy köpte a szavakat. Az egész műsor tömény értetlenségről szólt, a régi slágert feltették, megkérdeztek egy fiatal srácot, aki szintén DB balhés volt, mutattak Conról bevágást, világmegmentésről papoltak Kaleido Staros bevágásokkal... Más se kell a sok kis tudatlannak, hogy mégjobban elítéljék az animés társaságot, a szülőket pedig szinte bármivel fellehet buzdítani egy kis idegen kultúra ellenességre - tisztelet a kivételnek!

 Másrészről, nem egy kérdés eszébe jut az embernek...
Ha az animék károsak a fiatalok számára, főleg a kicsikre, mit szóljunk a rajzfilmcsatornák kínálatához? A videójátékok, akciófilmek?
 Amondó vagyok, általánosítani nagy ostobaság, van igenis sok, aranyos anime, ahogy mese is, vagy videójáték, egész estés családi film, míg van a másik véglet, a kettő közt pedig egy széles skála, tehát nem értem, mi a probléma. Újdonság, amivel az ország le van maradva, és ahelyett, hogy megismerné, inkább eltaszítja.
 Annyira nem lepődtem meg, ismerős mentalitás.



A műsor egy 10-es skálán értékelve:

Tartalom: 3
Szerkesztés: 0
Nézhetőség: 2 - csak mert muszáj volt kétszer is nézni, hogy felfogjam azt a tömény marhaságot, amit összehordtak. 
Összesítés: 1 - harmat gyenge, még tőlük is.


~*~
Bővebben lehet később, jelenleg képtelen vagyok többet írni egy szennycsatorna műsoráról.

2 megjegyzés:

  1. eeh, már ez is..
    egyébként egyetértek veled. az anime nem káros, sőt.. nem mondom, aki nem tudja felfogni, hogy nem valóság, amit lát, annak úgy kell, így járt, ha hülyeséget csinál, az ő baja. megbélyegezni miatta egy idegen kultúrát, az viszont meg tényleg annyira magyar.
    ez a téma - meg egy másik is - már nálam is megért néha egy-egy bejegyzést.

    VálaszTörlés
  2. A szülők felbujtására az RTL Klub-féle szennycsatornák több, mint tökéletesek. Gondolj csak arra, milyen manipulálhatóak az emberek: van egy hülye hír a TV-ben, ami csak pánik keltésre jó. Másnap rengetegen bevannak tojva, hogy jajj, mi lesz? a szar keverésében mindig is profi médiánk volt, engem csak az zavar, hogy az emberek meg annyira ostobák átlagosan, hogy egy műsor alapján vonják le a konklúziót.

    VálaszTörlés