~☆ Theory of Greed ☆~

2009. október 24., szombat

Fullmetal Alchemist 3: Kami o Tsugu Shoujo III.rész

Ismét Valdolla térkép, most az északi pont szikrázik, ami nem más, mint az ottani főhadiszállás! 

III. A pálya címe: A pokol igyekezetei.


 Nem meglepő, hogy a csatorna felé vezet utunk, az előző játékokból, a mangából vagy animékből már ismerős lehet. Az alvilág, titkok, bűnözés színtere többnyire, és itt sincs másképpen!
 Az ellenfél legyőzése után végigcuppogni egy rámpáig, ami több helyen hiányos. Nagyon pontos ugrások kellenek, hogy a dobozokat kinyissuk, egyikben tapaszpont.

 A csatorna hamar véget ér, a főhadiszállásnál jövünk a felszínre. Fiatal katonák nyöszörögnek, tőlük kell információt kérni.
 Az épületben tűz van, és hiába váltok Alra, ha Ed belemászik a lángokba. Átugrani rizikós, és sok falba épített fegyver van, ami a betolakodók ellen védi az épületet. Ez kicsit Legacy Of Kainos megoldás, még a sebzés és kivitelezés is. Nagyon kellemetlen tud ám lenni.

A további szintek egyre nehezebbek, bonyolultabb térképek, akadályok, de van köztük olyan, hogy katonák hálószobája. Az egyik katona fent csücsül az emeletes ágyon, Eddel pedig beállok elé faggatni… Jó kis shot lenne belőle: Ed egy katona ágyán, bakancsba áll.


III. BOSS

 Kiérve az épületből a copfos leányzóval kell megmérkőzni.
Érdekes, ötletes, jó kis csata, ahol nagyon jól lehet váltogatni a karaktereket. Egy nagy füves pálya, három épület és néhány alkímiával előállítható fegyver.  A lány tud repülni, ami kicsit nehezíti a dolgunkat, és Edward nem nagyon sebzi. itt már hármas életcsík van, mindet le kell püfölni, ha végezni akarunk vele.
Taktika: Edwardot ráhagyni a gépre, és beállítani ágyúzni, míg Allal a leeső lány kicsit megcsapkodni, illetve, Alt kevésbé sebzi a mini-tornádó. Nem vészes, még elsőre, bénázva is C-Rank, 2000 tapasz pont, valami elixir és 3 Stat pont. Erőre feltettem a 7 pontot – ugyanis szintet is léptem közben.


 Legyőzése után a füves pálya megnyílik és három, különböző színű egyenruhás alak áll egy gépezettel, ami elűzi ellenfelünket. Van drapp, zöld, bordó és lilás egyenruhás is, a zöldeket az épületben láttam. Bordóban egy nő van, fűzővel, csizmával és lovaglóostorral.
 Edward eléggé kiakad miattuk, és a lifttel, amivel feljöttek a katonák, ő lemegy. Megyek lent az aknában egy kört, kérdezgetek, tápolgatok, de furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hát megnézem, mi van azon a kapun túl, amit előzőleg nem tudtam megnézni.




IV. pálya

 Videó jön, kikerültünk a főhadiszállás elé, ahol Royt éppen sarokba szorítja történetünk egyik főgonosza, kissé gagyi tetkóját használva kis híján szénné égeti Mustangot (két tüzes egy csárdában…), de Edwardék megvédik. Itt muszáj megjegyeznem: az FMA animációk közül itt van a legjobb rajzolás! Roy valami hihetetlenül édes, sőt! Olyan, mint egy kiskatona :D


IV. Boss


 Kisebb vita, és átvesszük tőle a Bosst, aki ellen Ed megidéz egy hatalmas pallost. Csúcs fegyver, csak épp lomha, viszont! Akkorákat üt, mint egy combo végeredménye. Úgy utolsó életcsíkjánál rájöttem, Edet vigye a gép, én meg summonedeket ölöm le… Mindegy, B-Rankot kaptam, 5 stat pontot, valami 3 vagy 5000 tapaszt, és egy itemet. Szeretnék még ilyen Bosst :)

Amiért mindenképpen megérte megmenteni a szépséges csődört, az a hálálkodása, ahogy sóhajtva megköszöni. Utána irodába hív, és bemutatja Mariat, ő volt előzőleg a vörös egyenruhás, fűzős nő. Magasabb Roynál, Ed pedig zavarba is jön. (Al is megijed tőle)
 A hosszú beszélgetés után Sophie újabb ajándékot kap, sőt, a zsebórámat is nekiadom. Valami piros gömböt ad, ami egész jó statokat oszt, úgyhogy megbocsájtom neki. Most egy öreg kastály a cél a várostérképen, de a leányzó is jön velünk, Winry pedig marad a templomban, és a kiscica is.


 

V. Old Castle

Eddigi talán legbonyolultabb: egy kastélyba kell bejutni, no de a lehető legnehezebb labirintusokat, ügyességi feladatokat kell teljesíteni kapcsolók és hasonlók segítségével, trükkös ugrások, pontosan kiszámított lépések, időre néhány, szóval: nehéz. Illetve, inkább a plusz karakter, Sophie miatt, akinek van életcsíkja és mindig a rosszfiúk ölébe esik. Ha meghal, kezdheted elölről ezt a küldetést.
 
Néhol mászni is kell föld alá, a kastélyból kijönni pedig hasonlóan kell, mint a Legacy Of Kain játékaiban, sőt, egyes pályák kísértetiesen hasonlítanak! Az egyik egy félig vizes, félig tüzes, és a generátort, hogy lekapcsold, át kell rendezd egy kicsit, kell Al is, ráadásul el kell érni, hogy nyugton maradjon, lebegő lapkákon ugrálás (ilyen a kastély előtt is volt, az meg a Devil May Cry 1-es játékból lehetett ismerős, illetve a LoK: Defiance Vorador’s Mansion Pályáról. Ez már az utolsó kijáratot nyitja, amit négy elektromos csík zár el, négy feladat tartozik hozzájuk.

 Az egyik a fent említett vizes-tüzes pálya, ahol egy lebegő lapon utazva kell az ágyúkat hatástalanítani – egy frizbivel. Másiknál labirintuson kell átjutni úgy, hogy minden egyes szakasz ágyúval lőnek. Alt maradásra kell bírni, majd az időzítéseknél rohangálni a generátorhoz. Harmadiknál rengeteg ellenfelet megölni, negyediknél jeges a pálya és úgy kell szétütni a generátort.


V. Boss
Ezután megint a kővel variáló szörny jön, az oszlopaival és egyebekkel.  Nehezebb, mint először.
Ezután megjelenik Rose Maria, a következő pedig az, hogy Edet lefogják, bunyó, de hiába…



VI:  Escape

 Egy börtönben, egy szál alsóban ébredek, egy kicsi pöckös, lila egyenruhás férfi beszél hozzám. Elvettek tőlem mindent… Még a ruháimat is! :,D

 Miután magamra hagy, azt látom, tudok egy új fegyvert készíteni! Nagyon nagy hammert, rögtön ki is akarom próbálni, de az őr riadót fúj és fenyeget. Hát, szétverek egy ládát, jobb híján, és jól teszem, mögötte bolháknak való nyílás, Ed pont átfér.
  Kikúszok a folyosóra, riadó ON, és visszatoloncolnak. Megint kúszok, most tovább, és egy üres cellába találom magam. Őrt megpróbálom bentről leütni, de riadót fúj, elkapnak

 Végül rájövök, hogy valami nem stimmel, ezek az őrök állandóan elkapnak, és sokan vannak! Elkezdek egy WC-re alkímiázni, felmászok rá, és ahogy ugrálok, látom, fentebb létra… Pont elérem.
Szellőzőt találok, onnan átkúszok egy újabb cellába, aminek az ajtaja nyitva. Kirongyolok, egy őr karjaiba. Sziréna és a vele járók…
 Újra. Már óvatosabb vagyok, sompolygok és az őr mögött kijutok. Innentől kezdve több szakaszon át kell kommandózni, néhol hordót tudok alkímiázni és abban kell megbújni, és időzítéssel rohangálni. Elég idegtépő az őr mögött sunnyogni.

 Megtalálom Alt kiszögezve egy akváriumba, kiengedem, iratokat túrok, majd hallgatom Ed megjegyzéseit szegényes öltözékemről. Ráadásul, a potikat is elvették…  Semmi def-el meg accessory nélkül kellemetlen a rengeteg katona, kommandós és bérgyilkos közt skerázni.
 Épületen végigszántva csak megtalálom a holmijaim, és kiszállok az épületből. Újra a liftakna, lemegyek, másikon ki, és mit ad isten…?
 A gépszörny, Rose Mariával és két egyenruhásával a volán mögött betámad :]


VI. BOSS 
Robotrák
 

Elég macerás, mert nem nagyon lehet sebezni és hatalmasakat üt, bombáz, gyújtogat… tehát ilyennek képzeljük el Roy Mustang kisfiát, ha lesz neki, robotkiadásban.
 Néha leszór bombákat, aminél ha gyors vagyok – mármint, tényleg gyors – akkor átalakítom és megdobálom vele. A hammerrel is lehet sebezni de annyi helyen visszasebez, hogy nem győztem potizni. Rájöttem, mi a technika, addigra késő volt. Szégyenletes D-Rank, és kiröhögtöük az ostoros nőt. Kicsit idegesek voltak…


Templom.

Sophie jól van, cica megvan, Winry nagyon aktív. Megint ajándékozgatni kell, néha cserébe ő, vagy Winry viszonozza, tehát itt is mindem item mást ér. A könyveket közösen elolvastuk, adott gazt, amit visszaadtam, és ettől teljesen oda volt, adtam neki három sisakot, amit Winry elvett, és hozzám vágott, mindenesetre, nagyot koppant. Akkoris alapon odaadtam, sőt, az ingeket is, amikre beszólt, hogy kicsik rá, mire Ed bekattant, hogy nem kicsi. Még fanservicet is teljesítettem, nekiadtam az alsógatyám : ))) Eléggé megleptem vele. 
Aztán… Amiért ilyen édesen nekiadtam két nyomoronc itemet leszámítva mindent, kaptam két szivecskét. Nekiadtam, legyen meg az öröme, ugyanis oda van Edért, Ed meg vinnyog, hogy két lány is zaklatja. 
Ja igen, nekiadtam valami ételt is, mire fel főzött nekem! Pluszban, megölelt, Ed meg toporzékolt X3

Újra City of Valdorra, most bal lent, West Town Areába vezet az utam. Elvileg lesz még adakozási lehetőségem, mert egy színes pötyi van a térképen. Állítólag több végigjátszás lehetséges!

~*~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése