~☆ Theory of Greed ☆~

2009. október 24., szombat

Dragon Half

Dragon Half (ドラゴンハーフ)





1993-as, 2 részes OVA, 30perc/rész.
Az animéről - pontosabban a mangájáról - jó hat éve hallottam először, egy akkori barátném nagy kedvence volt és állandóan ezzel fárasztott, Később átragadt rám, és megnéztem a doukat, amiket ebből rajzolt, majd jött pár AMV, a zenéje... De az animét csak egy napja néztem rendesen végig.
Megérte :)

Szereplők:
Mink - a félig sárkány, félig ember leányzó, vörös hajjal, telt keblekkel, szarvakkal, farokkal és szárnyakkal. Szerelme az épp slágerlistákat és sorozatokat vezető Soucer nevű srác - amúgy mindenki őérte rajong. Szeretné, ha eljutna egy koncertjére, ehelyett azonban megcsókolja véletlenül a fiút, párbajban pedig legyőzi.
Soucer: szőke haj, igazi herceg stílus, minden leányzó álma a királyságban. Remek harcos, miegymás.
Lufa: Mink egyik barátnéja a falujukban. A leány elkísérti a városba.
Shiva király: A király, aki igen különös... kiirtaná a sárkányokat, de ő is egy félig emberrel házasodott anno: egy nyálkával, aki megitta az ember italt, és ettől nő lett. Lányuk is született, Vina, aki nyálka lett, de kitanulta a sötét mágiát, és emberré vált.Megöletné Minket, az apját, hogy ő vegye feleségül Manat. (aki sárkány)
Mana: Mink anyja. Sárkány :) Elcsábította a híres kardforgatót, ő lett Mink apja...
Damaramu: komikus figura. Nagy lovag de nagyon kicsi az agya és hiába ereje, ha esze semmi...
Dug Finn: kis ördögfióka, végső mérkőzést vele vívja Mink...

Aranyos, vicces anime, néhol annyira fájdalmas poénokkal, hogy az ember sírva fakad. Nincs se füle, se farka, és nagyon rövid, de jó. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése