~☆ Theory of Greed ☆~

2010. február 28., vasárnap

Junjou Romantica



Egyik kedvenc animém BL témában. 
Az első széria 12 részes és most, hogy újranéztem - immár magyar felirattal - mindenképp a kedvencem lett. 
 Besorolást illetően bajban vagyok, hiszen a manga az yaoi, nem vitás, de az anime lightosra sikeredett. (Talán pont emiatt annyira élvezhető? Igényes, nem a sexre épül.)Viszont: azért nem annyira lightos, mint a legtöbb shounen~ai, azért itt elég erős utalások vannak, és a történés is megvan, csak nem mutatják közelről. Kezdő BL fanoknak ajánlott darab :)
Az anime elég új, 2008-as, míg a manga 2002-től fut. 
Történet középpontjában egy BL író, Usami áll, aki szerelmes Takihikoba, hajdan volt osztálytársába. Ám ez egy reménytelen szerelem, Takihiko sosem tudja meg, mit érez iránta a férfi.  
Takihiko öccse, Misaki egyetemre szeretne menni, miután bátyja miatta hagyta abba régen a tanulmányait; szüleik elvesztése után rögtön dolgozni ment, hogy el tudja tartani a srácot, ezért tanulmányait nem folytatta. 

 Ugyanarra az egyetemre akar járni, ahová bátyja szeretett volna, eredményei viszont nem érik el a kívánt szintet. Usami san segít neki felkészülni, az eredményei látványosan jobbak is lesznek. A fiú rájön, mit érez Usami a testvére iránt, aki bemutatja nekik a menyasszonyát... 
 Innen fordulatot vesz a történet, Usami és Misaki kapcsolata elmélyül, szeretők lesznek. A történetbe kapcsolódik két másik páros is, az ő történetüket is megismerjük, mind-mind nagyon szeretnivalóak. 
 Nekem Usagi/Usami volt a kedvencem, de mindenkit hamar a szívembe zártam. A történet előhaladtával egyre többet és többet tudunk meg a szereplőkről, de így is folytatásért könyörög a történet. 

Az értékelés nem könnyű, mostanában nem néztem BL-t, holott személyes kedvencem. Lemaradásomat egy erre szakosodott oldalon látom csak igazán, így most, hogy tanácstalan főiskolás lettem, szabadidőmben pótolgatok. Legutóbbi BL témáim közt inkább mangák, doujinshik és fanficek szerepeltek, animében a régieket néztem újra.


Történet: 10/10- a több páros megismerésével és rengeteg érzelemmel egy nagyon aranyos, jó történetet ismerhetünk meg. 
Rajzolás: 10/7 - tetszik, de! Elsőre elég egyformák voltak mind a seme, mind az uke karakterek. (seme- aktív fél, uke-passzív fél). Második nézésre is, de ez legyen a legkevesebb ^.~ A környezet, kiegészítők nagyon szép és a színek is tetszenek *-*
Karakterek: 10/8 - Előző pont első része ide tartozik, de a személyiségük már más téma. Kidolgozottak, mindnek megvan a kis háttere, élete. Mondjuk, a már jól bevállt séma alapján a semek magasok, férfiasak, míg az ukék sokkal alacsonyabbak és kisfiúsabbak. 
Zene: 10/5 - Nem kiemelkedő, de nem is rossz. Közepes. 
Látvány: 10/7 - Tetszik. Az érzelmek nagyon jól vannak ábrázolva, a helyszínek kidolgozottak. 
Nézhetőség: 10/9 - Többszöri végignézésre is megállja a helyét. 

Összességében 10/9, eddigi legjobbak közé sorolnám, amiket láttam. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése