~☆ Theory of Greed ☆~

2009. december 10., csütörtök

H1N1 - újabb parasztvakítás

Mostani bejegyzésem megihletője rendhagyó. Aki ismer, tudja rólam, hogy vannak dolgok, amiket nagyon nehezen, vagy sehogy sem viselek el. Egyik ilyen az emberei butaság, ami sok gondnak kiindulópontja. A butaság több mindenből fakadhat, általában a hanyagság a  bölcsője. 
 Nos, ebből kiindulva kijön a végeredmény, a mai témám, egy ismét slágervírus. 
Bejegyzésem másik főszereplője egy olyan csoport képviselője, amiből az embernek kettő van általában, nekem már csak egy, de az is hatalmas károkat okoz az emberiségről alkotott véleményemben. Ő lenne az öreganyám, ki él és virul, másokat pedig nem hagy élni, nem hogy virulni. 


 A jelenlegi magyarország egy tipikus 70es éveit taposó egyede: mindig mások a hibásak, mindig a múlt a fontos, nem a jövő, és mindentől parázik. Természetesen valakit MINDIG szidni kell, valaki mindig az ő kis tyúkszaros életére tör (jelen esetben én, hogy vagyok olyan kis huncut, hogy nem merészelem elfogadni Isten ajándékát, egy ellenszérumot a halál ellen. my' God... még leírva is több, mint röhej!).
 Szóval, öreganyám világéletében a múlton rágózott és nagy erődobással támadja a környezetét. Hiába, unatkozik. Unatkozik, mert nem tudja magát lefoglalni. Nem tudja magát lefoglalni, mert buta. Ilyen egyszerű, de fele annyira sem nagyszerű. 
 Évekig téma volt, hogy miért nem tanulok jól. Amióta tanulok? Miért nem eddig tanultam? Miért is nem vallást tanulok? (erre inkább nem írok semmit... de, mégis: *&@!˘°°˛/!!!!). Lényegében egyszerű a képlet, mint a régi katonaságnál: 
Ha van rajtad sapka: Miért vettél sapkát?
Ha nincs rajtad a sapka...? Miért nem vetted fel a sapkát? 
Nincs sapkád...? MIÉRT NINCS SAPKÁD??? 


Rém unalmas, és ha a fentebb említett butaság politikával ÉS tévével lép frigyre, megszületik a szupernagyi, aki tudja, mit rontott el az ország, a világ, sőt az egész emberiség bűnének a birtokosa!
 Szerintem mindenki ismeri az öregek azon gyakori típusát, akik bámulják a TV-t és egy-egy félelmetes hír után pánikukat a fiatalokon vezetik le. 

 A vírus. Na, a másik gyönyörűség. Eddig volt a marha, a madár, most meg jön a disznó. Mert mindig kell valamitől a gatyába csinálni és emózni, hogy jajj, de szar az élet! Jajj, meghalunk. Jajj, na nem mondják... 
 Minden évben kell a dili, a parasztvakítás, amivel lázba hozzák az unatkozó őskövületeket. Természetesen nagyim itt is kiemelkedik, és csupán azért, mert megélt x évet, úgy merészeli gondolni, hogy neki mindenről lehet véleménye és mindenhez joga van. Téved. A jogok nem attól jogok, mert valaki letöltött X időt a földön. Ráadásul, aki ilyen cseszett nagy katolikus, és Isten hívő, az viselkedjen is úgy, kezdve azzal, hogy ne a pokollal meg istennel és kitudja mivel keverje az oltást. Az oltás nem isteni, az oltást emberek fejlesztik ki, de ő ezt persze honnan tudhatná, a biológia szót is csak onnan ismeri, hogy mondtam pár éve, van ilyen tantárgyam. Más kérdés, hogy a történelmet is csak ilyen módon ismeri, - mint a magyarok 90%a, ő is minden bajt az oroszokra, az osztrákokra, törökökre meg még ki tudja, kire kent, és persze a háborúba is mi lettünk belekényszerítve és mi teljesen ártatlan, hívő emberek voltunk, etc. 

Lényeg, hogy részeggel és ostobával ne vitázz. Részeggel nem szoktam, butával igen, mert még az én türelmem is véges, és mikor már fél órája visít, hogy mind meghalunk, mert én nem oltottam be magam egy épp aktuál vírus ellen, persze hogy ideges leszek. Ő meg a férje meg a nővérek a tököm-tudja-melyik-fostalicska kórházban mind bevannak oltva (a hülyeségre, de ez magánvélemény), de azt nem tudják, hogy ha őket beoltották, nem kapják meg ezt a szart? Vagy ennyire instabil? Akkor miről beszélünk? :DDD Kész, röhej. És ma is, a változatosság kedvéért, bámulta a kis tévécskéjét, nézte a félelmetes híreket, hogy meghalt egy terhes kismama... Megsúgom, maláriába évente több millióan meghalnak világszerte, és még sorolhatnám.
 Behatárolt biológiai ismeretem vegyük kicsit elő...


Mibe is halhatunk bele? Nos, az emberiséget mindig is pusztította valami, mégis egyre többen vagyunk. 
Jelenleg népbetegségek az asztma, a szívinfarktus, cukorbetegség, köszvény, fejfájások (rengeteg fajtája van), pajzsmirogy rendellenességek, rák...

És akkor még a rovarvilágot nem is boncolgattuk! A szúnyog, bolha, csótány, tetű, kullancs, pókok és egyebek. Rengeteg fertőzést okozhatnak.

Bolha, kullancs, tetű, atkák, poloskák, férgek és társai? Egy kis tóban is rengeteg veszély fenyegethet (májmétely...)


Megoldás: ne élj, mert meghalsz :P
De most komolyra fordítva a szót: ha állandóan megy a para, hogy mikor ki mibe hal meg, nem éllünk teljes életet. 
 Mai kioktatást nem hallgattam végig, mert mióta ez a baromság H1N1 betört az öregek tudatába, másról se hallok, mint hogy meghal a Föld és mi lesz, húúúú! Más megoldás nem lévén, bezárkóztam a szobámba és az egyik kis kütyüt diszkréten bömböltettem, hogy kizárjam az olyan hangfoszlányokat, mint: Te most nagyon okosnak hiszed magad, meg biztos valamelyik hülye barátnőd átmosta az agyad, de ebbe emberek halnak bele! Miattad mi is megfogunk halni, inkább terjesztenéd a hírt, hogy ilyen borzalmas betegség van, ami ellen van megoldás... blabla. 


Zárósorként: az emberi ostobaságnak NINCS határa. 
Ne éljetek, mert meghaltok ;) 

2 megjegyzés:

  1. Napokban egyébként azt mondták a sima influenzában is ennyien meghalnak. Érdekes, hogy azt nem teszik bele a hirekbe.

    VálaszTörlés
  2. Nah igen, és a népbetegségeket meg se említsük! Nem azzal kéne foglalkozni, hogy mibe halunk bele, inkább azzal, hogy éljünk.

    VálaszTörlés