~☆ Theory of Greed ☆~

2010. március 12., péntek

FMA BH 1. rész

Kicsit megkésve kezdem begépelni a jegyzeteket, no de ez van :)
 Elsőre a BH nem nyerte el a tetszésemet és a mai napig az első széria a kedvencem - egyszerűen az volt AZ anime ^_^ 

1. rész - Az Acél Alkimista

 Roy Mustanggal kezdődik az egész BH, ami már nem volt egy rossz húzás - ő a kedvencem. Amestris hatalmas ország, erős hadsereggel, a központban pedig minden rendben. Látszólag. 
 Isaac, a Jég Alkimista támadást intéz a katonaság, pontosabban a főhadiszállás ellen, mely elég sok áldozatot követel. Ő ugyanis a vízzel huncutkodik, és hát az ember 70%a is víz. Magyarul: halálosak a támadásai. Hát, őt kéne megállítani.
 Mustang kapja a melót no meg az Acél, hisz miért is ne, ha már kéznél van. 
Rá is bukkan Isaacra, aki egy-kettőre felbosszantja Törpe-alkimistánk, és ez lesz a veszte; elfogják. Kemény két percig tart a fogság, Acélka elbízza magát, Isaac meg egy pocsolyát használva meglóg. Roy élvezettel oktatja ki a legfiatalabb alkimistát :)
 Isaac a központi börtönben meglátogatja Kimbleyt, aki rengeteg tiszt életét oltotta ki különösebb ok nélkül. Isaac szeretné, ha társulnának, félreértve az akkori mészárlásokat. A Karmazsin persze felvilágosítja, hogy puszta élvezetből ölte meg a társait, és természetesen nem akar társulni.
  [Közben Edék az éjszakát Maes és kedves családja körében töltik el. Itt kaptam az első pofont, szeretett nyomozónkat panelpatkánnyá tették. Maga a jelenet számomra unalmas volt, szokásos animezabálás: Ed úgy rontott az ételre, mint viziló a mocsárra. Aztán... Szokásos szöveg hogy ilyen fiatalon ilyen teher, miegymás.]
A Jég alkimista egyedül vág neki a küldetésnek, Royt lealázza fél mozdulattal, majd repeszt ellenőrizni a kis köreit. Ed rá is bukkan, és a gépezet beindul: Jeges beizzítja a köröket, gyönyörű animáció, Edék álla a pincében és Bölcsek Kövére gyanakodnak. Kisebb szájkarate, hogy Edék nem tudják, mi készül, Ed meg visszatámad, hogy nem is érdekli, tehát nem értik meg egymást. Jeges barátunk már meg is lovagolja az egyik jégfalat és egyenesen a főhadiszállás felé veszi az útját. Úgy tűnik, megállíthatatlan a folyamat, ám Armstrong, Roy meg egy seregnyi katona igyekszik megfékezni. Edék a jég hátán, a férfi bekeményít és megfőzné Alt, ám csak a páncéljának a sisakja repül le. Nem nehéz összerakni a képet a kör nélküli transzmutációról, Al üres páncéljáról és Acél végtagjairól: tabut szegtek.
 
Az emlegetésre Ed visszaemlékszik arra a bizonyos napra, majd bepipulva nekiesik Jegesnek. Harc, a földre pottyannak/csúsznak (ki hogy jut le a csúcsról X) )és Isaac megböki Edet a saját véréből készített bökővel, majd röhögve odébbáll. 
 Nos, mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a zenei aláfestés a képekhez valami hihetetlen jó. A harcok izgalmasak, a visszaemlékezéstől libabőrös lesz az ember háta is, és itt megragadom az alkalmat, hogy hozzátegyem: a japán szinkron isteni, felülmúlhatatlan. Az az átélés, ami őket jellemzi, sehol sincs a magyar kínlódásnak, főleg, amit az a szerencsétlen Szabó Máté produkált. Pont Ed az, akinek az eredeti hangja (Paku Romi) lenyűgöző. 

Isaac egy sikátorban lépdelt, mikor a színek megfakulnak, csak a vér az, ami vörös, és megjelenik Bradley. Mai napig a legjobb jelenetek egyike, ahogy leszámol a Jég Alkimistával. A zene, vér színe, a lassítás, minden tökéletes volt.

Rész végével vegyes érzéseim voltak.
 Az opening nem tetszett annyira, és a videója se. Az animeconon minden FMA-s ismerősömnek ez volt a csengőhangja majd a nyárin is... :,D 
Ending az eddigi legrosszabb, amit valaha láttam. A zene semmit mondó, a videó meg minden, csak megnyerő nem... A többi zene viszont jónak tűnt.
 A rajzolás nem lesz a kedvencem, vannak kifejezetten ronda, durván rajzolt karakterek. 
A történet... Hát, ha belegondolok, ez a rész erős célozgatás volt... Nekem tetszett a tartalma, és már az első látképben befigyelt az egész várost átfogó transzmutációs kör :) Isaac karaktere tetszett, elnézegettem volna még pár részen át. Huh, haláli egy figura ^_^
 A chibik nem a kedvenceim. Kicsit soknak találom, bár ez nem von le sokat a tartalomból, ami meg bőven jó volt. 
 Kb egy éve nem hittem volna, hogy a manga milyen meglepetéseket fog tartogatni, a zenékkel pedig elégedett vagyok. (Jelenleg 4. op/end van, és lassan jön az 5.) Arra pedig kíváncsi, milyen lesz animében a manga legutolsó kötete... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése