~☆ Theory of Greed ☆~

2010. január 4., hétfő

Devil May Cry

Igen érzékenyen érint a téma, hiszen ez is egy mérföldkő a játékaim közt is.
 Devil May Cry - eme hangzatos cím takar több játékot, két mangakötetet, novellákat, képregényeket és animét is. Kissé cinikus, hogy mindezek egy kis 'hiba' miatt, ha szabad így fogalmazni.
 Tulajdonképpen egy Resident Evil folytatással kezdődött ami mégse az lett, aminek készült. Dante külön történetet kapottk, így lett Devil May Cry.

 Az, hogy az alkotók hányfélék és micsoda gubancokat, illetve bravúrokat, liftezéseket mutattak be, jól tükröződik a termékeken:
Devil May Cry lett a PS2-es játékok egyik csúcsa - amit a PS2 motorja elbírt akkoriban, azt maximálisan kihasználták. Remek történet, több fokozat, sok lehetőség és persze a harcstílusok. Kitartok amellett, hogy szerintem a legjobb játék a 3. résszel, illetve hozzáteszem, hogy NE hasonlítsuk az európai PAL verziót az NTSC-hez. A japán sokkal jobb.
DMC 2: a sikeren felbuzdulva egy új csapat új irányba fordította a játékot - és elbukott. A tombrideres libáról másolt dolog nem jött be, még úgy sem, hogy két lemezes. Nem lett jó. Kár ragozni.
DMC3 - a feltámadó főnix, hisz ez lett az a játék, ami Dantét ismét az egekbe emelte, sőt, most csatlakozott a történethez az ikertestvére, Vergil is. A történet, játszhatóság remek lett, zenék előzőét ütik és a kinézet se utolsó. Végigjátszás 1-20-ig ötletes, titkos küldetések többnyire nehezek, a küldetések számának pályába rejtése emeli a játék szintjét. Egyszóval, bravúrosan jó lett.
 Ezt is tudták fokozni, méghozzá az SE-vel, ami a 3. rész Specialja - itt már Vergillel is végigvihetjük, sőt, nehezebb lett a játék és plusz szörnyek is bekerültek, plusz lehetőségekkel. Mielőtt nagyon dicsérném, hatalmas bakiként meg kell említsem, hogy Vergil ugyanott megy, mint Dante és kevesebb a hozzá kapcsolódó item is. Súlyos hiba... Vergil már akkor a toronyba volt, mikor Dante az iroda előtt harcolt... :(
 Közben befigyeltek a képregények - amik nagyon rondák és semmitmondóak. A mangát pedig 3, 4 kötetre tervezték, Code 1, 2, 3, és 4-re. Utóbbiról semmi hír, 3-as Lady lett volna, de csak Dante és Vergil jött ki. Nem nagyon fedik egymást a játékkal.
A novellákból sok apróság kiderül, de továbbra is gond, hogy sosem egy csapat dolgozik a DMC-n. Nincs meg az összhang.

Mikor én ezeket nyúztam egész nap, felröppent a hír a PS3-ról. Rögtön a remény is, hogy lesz DMC4, hisz nagyon sikeres lett a 3. része. Rengeteg találgatás, de végül egy, a várttól teljesen eltérő játék jött ki...

Jelenleg 18. pályánál járok, Rikával vittem most szilveszterkor.
Egyik szemem sír, másik majdnem.


Rengeteg a deja vu.
 Több zene is nagyon hasonlít előbbi részekéhez, a pályák sokszor kiszámíthatóak és könnyűek, kevés a szörny, nem elég nehezek a puzzlek. Ráadásul nincs sok történet benne, pedig szerintem nem csak engem izgat, mi a pokol lett Vergillel, stb.

A technika természetesen csillagos ötös, de az ember ezt elvárhatja egy olyan csúcsgéptől, mint a PS3.
Egyelőre DMC 4 meg se közelíti a két sikeres részt, az elsőt és harmadikat. T_T

2 megjegyzés:

  1. Mindenem tele van már hogy végig jácás cimszó alat blablabla van csak!Van egy értel mes ember aki le is irja pájánk ként hogy is mit is kell csinálni???Rövid voltam és világos

    VálaszTörlés
  2. Van több végigjátszás is a blogomon, de DMC-hez a neten rengeteget találni, így én most nem írtam - márcsak azért sem, mert közösbe vittük és nem írtunk hozzá jegyzetet. Ha egyedül viszek egy játékot, ahhoz jegyzetelek is, így a végigjátszást csak be kell gépelni.
    Ha írnál konkrétat, hol akadtál el, tudnék segíteni.
    Amúgy... Címkék: DMC, PS, PS2, PS3. Nem volt végigjátszásról szó, ez egy összefoglaló cikk volt az eddigi Devil May Cry játékokról.

    VálaszTörlés