~☆ Theory of Greed ☆~

2011. január 2., vasárnap

Film: Harry Potter és a Halál Ereklyéi

Moziban, premierhéten néztük meg - hát ez egy kellemes csalódás volt :) 
Már az alap hangulata is megvolt a zenei aláfestéssel, a kezdő jelenetek pedig megalapozták a további jeleneteket.
 Harryt és Ront alakító színész kicsit kiesett a szerepéből: Harry nem a könyvbéli Harry: kék szemével, kigyúrt testével minden, csak nem a ványadt könyvszereplőnk. Ron pedig egyre rondább és izmosabb D: 
A filmnek jót tett, hogy két részre vették, sokkal jobban ki lehetett így dolgozni a jeleneteket. A mágiaügyi minisztériumos jelenet kedvencek egyike,  a kommunizmust idéző röplapok és a monoton munkavégzés jól rávilágított a problémákra. Bellatrix hozta a könyvhöz illő formáját, egyszóval, ez a film jól sikerült.

2010. ÖSSZEFOGLALÓ

2010 visszafogottabb volt játékok, filmek, könyvek stb terén - számomra. Főiskola, gyász és Egyetem, ezek mind-mind rengeteg időt felemésztettek.Mozgalmas évem volt, és mégsem.

Új játékot nem vettem, egészen December 31-ig, tehát ezt az egyet kell egész éves újdonságnak írni :)  Könyveknél leginkább a régi kedvenceket nosztalgiáztam újra, animéket nem néztem sokat, bár mangát rengeteget olvastam. Zenében egész sok újat ismertem meg, film átlagos volt.


Animék:
5cm/second: Nagyszerű anime, Jobb volt, mint gondoltam, bár kellett hozzá egy hangulat :)
Fullmetal Alchemistet nyárig befejezték, és bár egy ideig úgy tűnt, remek anime lesz belőle, a vége kastasztrófa lett. Edward, mint a nagy hős, ki a végén egymaga megbosszulja a világ fájdalmát és az amúgy évekig vegetáló karja is olyan izmos volt, mint a másik, amit napi szinten edzett. Persze MINDEN megoldódott, akik életben maradtak, mind-mind csodálatos életet éltek: Ed a gyerekkori kis barátnőjével kötötte össze alkímia és automail-mentes életét (ezért Fullmetal alchemist :,D), persze két gyerek is lett belőlük, a kislány persze Elyshiára hasonlít. Jean mégis tud hjárni, Roy kivakult, stb. Mindenki boldog, minden tökéletes. Egy rész megváltja a többi 60~ vérengzését. 
Koi Kaze: Teljesen véletlenül bukkantam rá, és pont olyan témát boncolgat, amit utálok, a twincestet. És mégis, egyik legjobb anime, amit láttam. Semmi akció, semmi világmegváltás vagy extrém csajok/pasik: egy átlagos férfi és az átlagos húga, akik sok év után találkoznak, és egymásba szeretnek. Az anime végig a kibontakozó drámát viszi végig - hisz nem normális dolog, ha az ember a testvérébe szerelmes. Annyira mindennapi jelenetek vannak, hogy ez az anime erőssége. A két karakter bemutatása nagyon jól sikerült. 


Manga: vegyesen volt rengeteg yaoi/shounen~ai, és minden más. 
Chronot emelném ki, bár csak 3 kötetig van meg, illetve a Koi Kaze, Stigma, Aishiteruze Baby, Love Mode volt, amiket kiemelnék. 
Chrono régi kedvenc, Koi Kaze mangában is nagyszerű volt, szép rajzolás, érthető történet. Aishiteruze könnyed, aranyos történet. Love Mode régi nagy kedvenc, jó volt újra olvasni. A hosszú történet során a mangaka rajztechnikája is rengeteget fejlődött. 

Filmek: vegyesen néztem régebbieket és újakat.
Jurassic Park még mindig leköt, de csak az első rész. A többi a szokásos új bőr lehúzása.
Shrek 4: nekem nagyon bejött, igazán jó lezárása a sorozatnak. Rumpelstilzki (vagy ki : D) karaktere hatalmas volt.Csizmás Kandúrról nem is beszélve :)
Aranyhaj és a nagy gubanc: többet vártam tőle. De tényleg. Rohadt jó poénok voltak és Maximus, a ló kitzett magáért. De ennyi. Kicsit vontatott volt és a poénokat már ismertem jórészt: ez a mindenki álmodik valamiről már 46 másik mesében benne volt, Maximus pedig olyan volt, mint Szamár a Shrekből, mikor keresett valamit :D Egyszer nézhető volt, másodjára már néha bambultam. 
Harry Potter - és a Főnix Rendje: ezt még kifejtem külön bejegyzésben. Sokkal rosszabbra számítottam az előző filmek után. Mindig is könyvpárti voltam, ez továbbra is így marad.
A filmből csak a könyvet hagyták ki, de legalább élvezhetőbb volt, mint az előzőek. A színészek is fejlődtek (végre), és néha már a többi karaktert is eltalálták. Többször nézhető, nálam pedig ez egy fontos szempont. 
Harry Potter - és a Félvér Herceg: A legjobb. Itt is kihagyták a könyvet, de legalább sok jól eltalált jelenet is született. Mondjuk nem értem, gini és a többi vízli mi a rákot keres benne kétpercenként, de ez már az előzőben is erőltetett volt. Voltaképpen minden jelenethez belámult gini, mikor a könyvben ott se volt az olyan lényeges pillanatoknál, mint a Sectumsempra. Nos, a buta angol 12 éves libák biztos erre élveznek, de én valahogy nem szeretem a faarcú csajokat. A színésznő egymaga felér egy merénylettel.
Viszont. Maga a félvér Herceg azon kevés pillanata, mikor szerepelt, briliáns volt. A végjáték pedig az eddigi legjobb HP-s jelenet, főleg, ha az eredeti, kivágottat nézzük az In Noctemmal. Bellatrix, Draco és Perselus nagyszerű játékot alakított, a Roxfort hanyatlása és Dumbledore halála megfogott. 
Harry Potter - és a Halál Ereklyéi: Eddigi legjobb HP film, megérte moziban megnézni - kétszer is. Sokkal rosszabbra számítottam, örülök, hogy végre rájöttek a filmkészítők, hogy a drámai jelenetek igenis kellenek egy filmbe, és nem csak az enyelgős szar.
Twillight: mi a szar ez? Az első részt is hiába láttam, semmi sem maradt meg belőle. A mostaniból se esett le, mi a jó ebben. A kritikán aluli teljesítmény, vagy a csodálatos kinézetük? Edward úgy néz ki, mint ha egy esőzéses időszakban, két-három hetes holttestet emeltek volna ki a beázott koporsóból. A hideg kiráz, olyan visszataszító. Jacob meg nem farkasra hanem majomra hajaz :D Hát, gyerekek, nem tudom. Ezek a mai iránypasik? Maradok a férfiaknál.
Reszkessetek betörők 1-4: Az első rész még századszori megnézésre is aranyos. Kis bugyuta családi film, de jó. A második rész már olyan "lehúzom a bőrt mégegyszer"-gyanús. Még nézhető, akad benne bár aranyos poén. A harmadikat fel se fogtam, le sem kötött. A végét meg se bírtam nézni, a negyedik részt szintén. Túl vékony volt már az a bőr...
10 dolog, amit utálok benned: még mindig jó. 

Zenék: elég nyitottan álltam a témához. Sok Manson, Rhapsody, filmzene, Jem, Lady Gaga, Lovers and Liars, stb.
Kiemelem a filmzenéket, nagyon jókat találtam.

Sorozat: Fiúk a klubból. 

Játékok:
Interneten: Farmville, Frontierville. Rengeteg fejlesztés csak ront rajtuk, de el lehet velük szöszölni.
Online: Ragnarok, még mindig! Bár most már nincs magyar szerver kb. HunRo meghalt, többi meg...?
PS2/PS3: Harry Potter és a Félvér Herceg: hát, csalódás volt. Tipikus EA játék. A karakterek olyan... karaktertelenek :) Történet, ha volt is neki, nulla volt. A Félvér Herceg összesen négyszer bukkant fel, a végigjátszás úgy volt 6 óra, hogy hárman, szilveszterkor marhultunk. Mindig leragadtunk a párbajszakkörnél, bájitalfőzésnél és kviddicsnél. PS2-re vettem meg, de nem hiszem, hogy PS3-ra jobb lenne.


Az év
× animéje: Koi Kaze
× mangája: Stigma
× anime karaktere: Roy Mustang (FMA)
× manga karaktere: -

× együttes/előadó: Jem
× szám: Marilyn Manson: Halloween
            Donnie Darko: Mad World
            Jem: They
            HP6: In Noctem

× könyv: Harry Potter 3-4

× film: Harry Potter és a Halál Ereklyéi
          Harry Potter és a Félvér Herceg
          Shrek 4

×filmszínész: Alan Rickman (HP6-7, Perselus Piton)
                    Emma Watson (HP7, Hermione Granger)
                    Jeff Goldbum (JP, Ian Malcolm)

× sorozat: Fiúk a klubból