~☆ Theory of Greed ☆~

2010. április 2., péntek

Fullmetal Alchemist rendelés: Artbookok+Manga 24

Embere válogatja, mire szeret felkelni... A "mire nem" kérdésre kisregényt írhatnék, első pontban megjelölve a "kelj, mert mész Gyöngyösre". No, de én arra szeretek felkelni, ha azt mondják, megyek valahova (ahová kedvem is van), vagy az évek óta extra ébresztőként ható "Csomagod érkezett xy országból". 
 Na, ez egy olyan mondat, ami kb 7 éve azonnali ébresztő. És ez a mai is egy ilyen szent napocska volt :)
A várva várt csomag - melyik nem az - megérkezett, igaz, hogy boldogságom ne legyen teljes, egy hiánnyal, bár ezt írták is.
3 Könyvecske lapult a már jól ismert csomagplások egyikében: hatalmas szürke nylon boríték, benne rengeteg dudros zsacsi, szállítólevél és legbelül, karcolás nélkül a következők:
FMA Manga 24. kötet (mindig egy kötetnyi csúszásban...)
Manga Character Guide II. 
FMA BH Guidebook II.

Meglepetésemre több újdonsággal is szolgáltak, ezek most kivétel nélkül rendhagyóak voltak!
A mangaköteteknél eddig négyféle kiadással találkoztam: japó, kínai, német és angol. 
Nekem a többsége japán, de van öt kötet angol és néhány kínai.
A német borzalmas, tényleg. Az angolra hajaz de egy fokkal rondább. Az angol förtelmes, egyszerűen elveszti a borító szépségét, de ez már csak megszokott a japánról- angolra (egyéb nyelvekre) történő átírásnál, kivéve a kínait, mert ők még igényesebbre is csinálják. Szimpla borító, stb. Én nem szeretem az angolt, de kinek mi jön be.
A japán nagyon szép, igényes, ötletes, mindig más színű a cím, a belső borító gerincén a halállista (a bárányfelhőktől a pontrendszerig, halottak számától függően), és persze valami kis meglepetés mindig lapul. 
A kínai fóliázott és dombornyomásos, furcsa az írás is rajta, mintha még egy anyag lenne és a kép is fényképszerű, részemről a legjobb kiadás, amivel találkoztam a rendelések során.

A Manga Characterguide II már régóta várt darab, kb 1000 év telt el az első kiadása óta, ahol a humuszok helyét többnyire kérdőjelek jelzik (és amibe a Blind Alchemist van mellékelve). A részletezésébe nem mélyednék bele, de annyit elárulok, hogy az előző egyelőre jobban tetszik. Ebben túl sok a felesleges szereplő agyon ajnározása :)

Anime Guidebook II: Első része rendelés alatt, de jobb is, hogy ezzel kezdtem, pont a kedvenc részeimtől részletez. Egyértelmű, hogy lesz 3. kötete, de...
Hogyajóédes kicsinyítőjüket!
Ez a 'kis' könyvecske akkora, mint a manga. Azt észrevettem, hogy az Artbookjaik kicsik, de ez már túlzás. A nagy artokat élvezet lapozni, de ez inkább egy csöpp útikönyv...
Jót is írok róla: egyik legigényesebb szerkesztésű Artbook és már mondtam, ehhez hozzá lehet szokni, kb az artjaim 1/3-a ekkora, pl Shamballa egyike is, bár picit magasabb és sokkal vastagabb. 
A kiadásról még: kitettek magukért a készítői, eszméletlen igényes és jó kézbe venni :)




Képek