~☆ Theory of Greed ☆~

2010. február 28., vasárnap

Egy éves a blog

Tavaly februárban kezdtem ezt a blogot :) 
Azóta 79 bejegyzés lett, ami nem olyan rossz szám ^^ (Ez pedig a 80.)
Leginkább anime és FMA témában írtam, de volt szó Animaxról és élménybeszámolókról, a paletta vegyesre sikeredett. Egy év alatt több minden is történt, leginkább az érettségimre vagyok büszke és... és az írásaimra. Egy év alatt a legnagyobb csalódást főiskolán kaptam és néhány "baráttól", bár szerencsére az a pár ember, akik energiavámpírként nehezedtek rám, már nagyjából tova tűntek. 

Az évforduló örömére betűtípust váltok.

 A blogot a Fullmetal Alchemist Greedje ihlette, bár én vele ellentétben nőket nem akarok, tudást viszont igen. 
Remélem, hogy jövő ilyenkor álmaim iskolájába fogok jelentkezni, a mostanival szemben x)


Megkésve: Januári TOP 10

Az új évvel megfogadtam, hogy több időt szentelek imádott hobbijaimra, köztük az animézésre is. Úgy-ahogy kezd meglátszani az eredmény, már nincs annyi a várólistán... 

Anime: 5 centimeters per second
Manga: Fullmetal Alchemist
Anime karakter: Olivia Miria armstrong (FMA)
Manga karakter: Roy Mustang (FMA)
Online játék: Treasure Madeness
MMORPG: Ragnarok
Karakter: Warlock (Ragnarok)
Szerver: Speed
PS2: Fullmetal Alchemist 3
PS3: Devil May Cry 4
Főgonosz: Savior (DMC4)
Páros: Roy/Ed (FMA)
A hónap pasija: Dante (DMC)
Áldozata: Nero (DMC4)
Izom: a szúnyog :D (DMC4)
Halott: Terco (Sonadoras)
Női karakter: Fernanda (Sonadoras)
Bohóc: Julieta (Sonadoras)
Homunculus: -
Zene: 80's 
Csalódás: T-Fos
Fici: Sulis
Rendelés: FMA Postcard book


Különdíj: Sonadoras - 12 év után is ütött
Citromdíj: T-Fos - és más nincs is a környéken.

Devil May Cry, Fullmetal Alchemist örök, de a régebbi kedvencek sem koptak ki, mint a Sonadoras.

Új kinézet

Holnaptól tavasz :) 
Ennek örömére, a havas, téli képet lecserélem, de nem egy tavaszira, hanem a blogcím ihletőjére; Greedre. 
 Sajnos a BH nem hozta a vártat számomra, ha Greedre gondolok, de attól még ő az egyik kedvencem. Nagyon jópofa fickó, megmosolyogtat. 

A következő témát jobban kidolgozom, most nem éreztem elég erőt photoshophoz. 

:,D

Junjou Romantica



Egyik kedvenc animém BL témában. 
Az első széria 12 részes és most, hogy újranéztem - immár magyar felirattal - mindenképp a kedvencem lett. 
 Besorolást illetően bajban vagyok, hiszen a manga az yaoi, nem vitás, de az anime lightosra sikeredett. (Talán pont emiatt annyira élvezhető? Igényes, nem a sexre épül.)Viszont: azért nem annyira lightos, mint a legtöbb shounen~ai, azért itt elég erős utalások vannak, és a történés is megvan, csak nem mutatják közelről. Kezdő BL fanoknak ajánlott darab :)
Az anime elég új, 2008-as, míg a manga 2002-től fut. 
Történet középpontjában egy BL író, Usami áll, aki szerelmes Takihikoba, hajdan volt osztálytársába. Ám ez egy reménytelen szerelem, Takihiko sosem tudja meg, mit érez iránta a férfi.  
Takihiko öccse, Misaki egyetemre szeretne menni, miután bátyja miatta hagyta abba régen a tanulmányait; szüleik elvesztése után rögtön dolgozni ment, hogy el tudja tartani a srácot, ezért tanulmányait nem folytatta. 

 Ugyanarra az egyetemre akar járni, ahová bátyja szeretett volna, eredményei viszont nem érik el a kívánt szintet. Usami san segít neki felkészülni, az eredményei látványosan jobbak is lesznek. A fiú rájön, mit érez Usami a testvére iránt, aki bemutatja nekik a menyasszonyát... 
 Innen fordulatot vesz a történet, Usami és Misaki kapcsolata elmélyül, szeretők lesznek. A történetbe kapcsolódik két másik páros is, az ő történetüket is megismerjük, mind-mind nagyon szeretnivalóak. 
 Nekem Usagi/Usami volt a kedvencem, de mindenkit hamar a szívembe zártam. A történet előhaladtával egyre többet és többet tudunk meg a szereplőkről, de így is folytatásért könyörög a történet. 

Az értékelés nem könnyű, mostanában nem néztem BL-t, holott személyes kedvencem. Lemaradásomat egy erre szakosodott oldalon látom csak igazán, így most, hogy tanácstalan főiskolás lettem, szabadidőmben pótolgatok. Legutóbbi BL témáim közt inkább mangák, doujinshik és fanficek szerepeltek, animében a régieket néztem újra.


Történet: 10/10- a több páros megismerésével és rengeteg érzelemmel egy nagyon aranyos, jó történetet ismerhetünk meg. 
Rajzolás: 10/7 - tetszik, de! Elsőre elég egyformák voltak mind a seme, mind az uke karakterek. (seme- aktív fél, uke-passzív fél). Második nézésre is, de ez legyen a legkevesebb ^.~ A környezet, kiegészítők nagyon szép és a színek is tetszenek *-*
Karakterek: 10/8 - Előző pont első része ide tartozik, de a személyiségük már más téma. Kidolgozottak, mindnek megvan a kis háttere, élete. Mondjuk, a már jól bevállt séma alapján a semek magasok, férfiasak, míg az ukék sokkal alacsonyabbak és kisfiúsabbak. 
Zene: 10/5 - Nem kiemelkedő, de nem is rossz. Közepes. 
Látvány: 10/7 - Tetszik. Az érzelmek nagyon jól vannak ábrázolva, a helyszínek kidolgozottak. 
Nézhetőség: 10/9 - Többszöri végignézésre is megállja a helyét. 

Összességében 10/9, eddigi legjobbak közé sorolnám, amiket láttam. 






2010. február 20., szombat

Szentjánosbogarak sírja

Ez az anime csupán másfél órás, de mindent elmond a háborúról, ami Japánt is sújtotta. Az akkori helyzetet egy család bemutatásával követhetjük végig: a reményt, hogy Japán győztesen kerül ki a háborúból, majd az egyre fokozódó helyzetet, végül a nyomort, halált.
 Átlagos akkori japán család: Apuka, anyuka, és két gyermek, egy fiú és egy lány. Az édesapa a haditengerészetnél, de őt csak utalásokból ismerjük meg illetve egy fényképről, ami a fiúnál lesz. Az édesanya az anime elején életét veszti, az óvóhelyre menet a bombatámadás sújtotta városban égési sérülései halálosak. Mire a két gyermek az iskolához ér, ahol a sérülteket ápolják, már kómában fekszik, másnapra kukacok rágják. 
 Az árván maradt gyermekek a nagynénjükhöz kerülnek. Eleinte még kedves velük, míg "hasznuk" is van, de miután anyjuk kimonóját eladták, már csak újabb két éhes száj. A testvérpár egy tópartra megy lakni régi pincébe, ám a kezdeti sikerek, hogy tudnak élelmet szerezni, elmúlnak, hisz anyjuk által rájuk hagyott kevéske jen már nem ér annyit, amennyiért ételt kapnának.
 Lassanként lopásra kényszerül a fiú, a kislány beteg lesz és hétről hétre többet marad egyedül. Megtetvesedik, teste kiütésekkel van tele, megy a hasa. Testvére kétségbeesetten veszi ki a maradék pénzt és vesz sok élelmet, ám késő: a picilány üveggolyót szopogat, mert cukorkának hiszi, szeretett testvérének sárból gyúrt élelmet.
 Elhamvasztja a kislányt, nem sokkal később pedig egy állomáson ő is meghal. 

Az anime eleje tulajdonképpen a fiú halálával kezdődik, a dobozát egy arra járó elveszi és elhajítja. Abban cukrok voltak, amit a kislány nagyon szeretett, de miután elfogyott,  csak üveggolyókat tettek bele. 

Drámai, szívszaggató anime, végigsírtam, borzadtam és... és tényleg kiborító. Nem olyan rég vitáztam pár ismerősömmel, hogy leszállhatnának arról a témáról, hogy az anime az dedós pikácsú. Ez a háborúról szóló megható, szomorú anime pont azt bizonyítja, mennyire komoly témákat is boncolgat egyik-másik. Ilyen volt a Windaria is.


Történet: 10/10 - azt hiszem, erről nincs mit írni. Meg kell nézni :,)

Rajzolás: 10/8 - Szép 

Karakterek: 10/6 - A karakterek kidolgozottak, bár viszonylag keveset ismerünk meg.

Zene: 10/10 - Illik az animéhez, és sejteti, hogy ez bizony tragédia lesz.


Látvány: 10/5

Nézhetőség: 10/7 - Elég volt egyszer végigsírni, gondoltam én. Most nézem másodjára... 

2010. február 13., szombat

Pest

Reggel nyűgösen keltem, náthásan nem szeretek Pesten ügyet intézni, de muszáj volt. A Felvi ügyesen megsemmisítette a matek felmentésem így mehettem újat kérni.
 Szakértői Bizottságba belépve ARoma fogadott, vagy 20, mind rendesen megbámult. Annyira nem izgatott a dolog, kopogtam a főnyanyesznél és kedvesen bejelentettem, hogy kellene egy másolat az igazolásról, pecséttel. Soron kívül bepofátlankodhattam (úristen ez is ritka) és mikor kibuliztam a papírt, mosolyogva bejelentettem, hogy toldjon hozzá és kémiát is. naná, hogy elsőre nem akarta, mert hogy ő nem tehet ilyet. Csúnyán néztem rá és lássunk csodát, odabiggyesztette a kémiát is. 

Következő lépés a Nyugdíjfolyósító volt, ahol kb 150en álltak, embertelen bűz és ARoma. Beadtam az iskolalátogatásit amire kijelentették, hogy nem jó, az kell, amit ők adnak ki. 
 Átmentünk TB-re, ott 250en voltak kb, ugyanúgy bűz és minden velejáró, tirpák biztonsági őrök és persze diákot kérték. Mondtam, hogy ninccs még, suli nem adta ki, enélkül meg egy redvás tb-t se lehetett intézni. Milyen kurva jó hogy minden számítógépes, de mégis, legyen nálam millió féle papír -.-

 Hazafelé bementem volt sulimba, az egyetlenbe, amit SZERETTEM, amit visszasírok. Beszéltem drága mentorommal, hogy áh, nem vesznek fel Zrínyibe mert a törim egy szar négyes. Felajánlotta, hogy tegyek emelt szintű törit náluk OO Azt fogom tenni :) Nem fogok megrohadni valami kis hülye szakon egy hiányzó töri miatt x3
Jövőhéten mehetek volt sulimban előadásra, és kapok igazolást ( wíííí!*-*) szóval addig se kell gyöngyösön tökölnöm XD

2010. február 8., hétfő

Byousoku 5 Centimeter ~a chain of short stories about their distance

Byousoku 5 Centimeter ~a chain of short stories about their distance~

2007
Movie, 1 rész


Egy hideg, álmos januári reggelen vettem rá magam, hogy végre nekilássak. Az első részletet nagyjából végigsírtam, főleg a lehangult lelkiállapotomban, de megérte. A maradék két részletet ma végeztem ki, és mindenképpen megérte, lenyűgöző anime.
 Ami elsőre megfogott benne, az a rengeteg érzelem és gyengédség.
Gyönyörű történet, rajz és zene, szóval minden megvan, hogy egy remek animét tudjak magam mögött. 

Az animében három személyt ismerhetünk meg, de tulajdonképpen a főszereplő egy fiú és egy lány, Takaki és Akari. 



Történet: 10/9 - Kicsit általános és mégis lenyűgöző, az emberhez közel áll.

Rajzolás: 10/10 - A legerősebb tulajdonsága, a színek, ábrázolások és minden tökéletes.

Karakterek: 10/7 - Kidolgozottak és mélyen a lelküket mutatják, de nem az anime erőssége.

Zene: 10/6 - nem rossz, kifejező, de nem lesz a kedvencem.


Látvány: 10/10 - a látvánnyal semmi probléma nincsen, egyszerűen lenyűgöző, ahogy van.

Nézhetőség: 10/6 - Azért nem nézném éjjel-nappal, de nem is egyszernézhető kategória. Még előveszem :)