~☆ Theory of Greed ☆~

2009. február 25., szerda

Szerep :)

Ma beszéltem Timivel... jobban mondva, elbőgtem neki, mi bánt. Pszichológus akar lenni a szentem ^^ Nagyon okos dolgokat mondott, pl azt, hogy legjobban az irigyek tudják hátba támadni az embert. Elmondtam neki sok mindent, sulit megbeszéltük.
Én szeretnék továbblépni, ha nem vesznek fel idén Egerbe, megyek szakozni, és aztán ELTE :) Jó lesz! ^^ Szeretnék Pesten tanulni, ha már két évet is ott húzok le. Reméljük, megtudom valósítani az álmaimat.

Ma az anime listámat is összeírtam, nem mondom, szép kis gyűjtemény lett.
Idén se szenvedek majd hiányt animében :) Nem baj, ez a szép bennük, mindig ígérnek újat!

Animék 2009

Tavalyi, sőt, az előtte lévő évekből is maradtak befejezetlen animéim ^^ Idén ezeket - legfőképpen érettségi után - szeretném bepótolni. Sok olyan is van, amit vagy újra kell nézzek, mert itt az ideje, vagy folytatni illene, illetve azok, amik érdekelnek, de nem tudtam még belekezdeni se normálisan.




Amiket újranézek:

¤ Chrono Crusade ~ Mikor végignéztem, egyből beleszerettem, utána újra. Egy harmadik is belefér, sőt, Animax jóvoltából még csak nem is DVD-ről kell nézzem :) Nem szeretem a magyar szinkront, de bevallom, most még ez is elmegy.
¤ Haru Wo Daite Ita ~ Kedvenc YAOI mangám volt, az anime is tetszett de már nem tudom, miről szólt ¤_¤
¤ Weiss Kreuz ~ Egyike az első animéimnek, amit letöltöttem, és még angol felirattal néztem végig X3 Egyik kedvencem!
¤ Angel Sanctuary ~ Szintén egy régi kedvenc. Szép lesz felidézni ^^
¤ Millenium Actress ~ Ez is az előzőekhez tartozik, régi kedvenc :) Sok könnycseppet morzsoltam el nézése közben.
¤ Yami No Matsuei ~ Hah! Ugyan shounen~ainak van mondva, de aki olvassa/olvasta a mangát, tudja, igencsak kömény yaoi is van benne ^^ A rajzolása és csodálatos karakterek miatt nálam alapanime.
¤ DNAngel ~ Első anime, aminek a DVD-je kiírásakor borítót is nyomtattam :D És persze angolul néztem végig, most már van hozzá feliratom. Gyáhh!
¤ Area 88 ~ Szintén találtam hozzá feliratot, irány nézni!
¤ Kaleido Star ~ Először japán-angolul néztem, majd megleptésemre Animax is leadta. Animaxon egyik legkedvesebb animém volt!
¤ Kimera ~ Egy különleges YAOI anime. Szerettem, csak nem értettem.


Amiket elkezdtem de nem fejeztem be:

¤ Get Backers ~ Nekem az akkori angoltudásommal kínszenvedés volt. Jó lenne folytatni, Ginji és Ban olyan édesek voltak.
¤ Gundam Wing ~ Szintén, ngyon tetszettek a karakterek, de a történet már nem is rémlik.
¤ Chobits ~ Félbehagytam, nem kötött le, aztán a mangájába beleolvastam, és úgy már jobban érdekelt.
¤ Saint Seya ~ Belekezdtem, de annyira sok animét kidobott, azt se tudtam, mi legyen vele.
¤ He is My Master ~ Ez kegyetlen, imádom :) Anno időhiány miatt hagytam abba, de aztán a gépem vinyója meghalt és rajta volt sok jó animém ˇˇ
¤ Shuffle ~ Első rész után úgy döntöttem, még várhat ^^
¤ Suzumiya Haruhi ~ Aranyos anime de volt nála jobb. Idén talán tovább bírom.
¤ Vampire Knight ~ Szerettem, szeretem. Folytatni kell :3
¤ Amatsuki ~ A főszereplő nagyon megfoott és rögtön kis shounen~ai elemet véltem felfedezni.
¤ Saiyuki ~ Nem biztos, hogy idén végignézem, most nem érdekel különösebben.
¤ Wolf's Rain ~ Engem teljesen kiakasztott, lehangolt. Egyszer, jobb kedvemben meg is nézem...
¤ Final Fantasy ~ Nem volt hozzá feliratom, így viszont untam. Játékban jobban tetszett.
¤ Rozen Maiden ~ Itt nem a nézhetőséggel volt a gond, inkább azzal, hogy nem passzolt a felirat és meguntam utólag állítgatni.
¤ Chi's Sweet Home ~ Hajajj, valahol 50 körül megálltam. Nem hosszú egy rész, 2 óra alatt belehet pótolni XD
¤ Ai Yori Aoshi ~ Nem néztem végig, pedig jó volt. No majd idén!
¤ Bleach ~ Nézem, nézem, nézem...
¤ Kenshin ~ ? fogalmam sincs miért maradt félbe. pótolom :)
¤ Fushigi Yuugi ~ A rajzolása miatt kezdtem nézni. Talán idén fogom pótolni...
¤ . Hack ~ znéjéért néztem.
¤ X ~ rajzolása miatt érdekelt
¤ Tales of Phantasia ~ még csak ki sem írtam, tölthetem le újra ezt _is_ :D



Amiket pedig megszeretnék nézni :)

¤ Kodomo No jikan ~ Miért írtam én ezt fel tavaly? No, mindegy, megnézem :)
¤ Romeo & Juliette ~ Az eredetit szeretem, ez is kap esélyt!
¤ Fullmetal Alchemist 2 ~ Höhö! Kedvenc animém, de vajon a folytatása ér-e majd a nyomába...?
¤ Bus gamer ~ Oh, Minekura senseiii!

2009. február 24., kedd

Új nap,új remények

Nem mondanám, hogy jól érzem magam, tegnap reggel a méteres hóba gyalogoltam fél reggelen át, majd a beázott csizmába voltam délutánig :) Fejfájás, erősebb láz és nátha délelőtt, délutánra lefokozódott a enyhébb lázra de erősebb fejfájásra. Kicsit mentem anyummal sétálni, mert hogy a friss levegő jót tesz. Valamennyire jót is tett, kiszellőztette a fejemet.

Mutattam anyumnak a beszélgetést előző napról, szegényt nagyon sajnáltam. Mindig szívesen látott vendégeket, csak néha kért egy-két apróságot, hogy pl ne hangoskodjunk annyit, illetve, hogy ne 5en legyünk már január elején.
Bocsánatot kértem tőle, hogy én sem voltam még inkább határozott és ilyen helyzetbe hoztam.

~*~

2009. február 23., hétfő

Akik sosem tekintettek barátnak?




Ezen is túlestünk, 2 hónap után. Rikával megbeszéltük, hogy kéne Nekoval beszélni, hogy mi volt a baj szilveszterkor. Persze az egészből az lett, hogy Neko teljes mértékben elutasító, tagadó és rosszindulatú volt, tökéletesen átvette a legutálatosabb emberi stílusokat és úgy támadt, sértett, éreztette, hogy Rika szen
t és én rontottam el a barátságukat, no meg a lényeget kerülte. Nem is nagyon lehet normálisan kielemezni ezt a beszélgetést, olyan szintű gyűlölet volt benne. Én nem ismertem Nekora, és Rika se. Ami legjobban fájt, hogy a mai napig nem érzi, az egyetlen ami miatt az egész kirobbant, hogy nem tudják kezelni a másik kérését. Anyámmal megbeszéltem a szalagavatós akció után, hogy egy embert hívjak, azt, aki nem a hátam mögött, az ÉN barátaimnak panazkodott, majd ha lenyugodtak a kedélyek, talizzunk mind a négyen. Ali meg Neko sehogy se akarta felfogni, hogy Misával nem tudok mit kezdeni, sok az öt ember, ráadásul négyen lett volna jó beszéletni. Nem, ők ezt tudomásul se vették, Ali egy szaftos káromkodással lelépett és csak héttel rá jelentkezett, hogy jönnek, de nem maradnak soká, átadják az ajándékot és mennek tovább. Egy szóval se mondta, hogy jön még egy ember. Anyám kiakadt és inkább nem is jött fel, ő még életébe nem tapasztal olyat, hogy ha kérnek valakit, nem tartja tiszteletben. Lényeg, amire jutottunk: semmire, Neko szépen elvolt azzal hogy Rikát nem akarta bántani, bennem csalódtak, anyám elfogult és mást nem is vártak ( ez no comment... direkt kérte, hogy ne jöjjön már plusz egy ember is, így se tudja mivel lehetne kínálni, vagy valami, de csakazértis jött Misa ) no meg Neko mindent figyelmen kívül hagyott, ami pont hogy fontos lett volna. Arra, hogy személyesen kéne beszélni és nem gép mögül, nem reagált semmit :) De tényleg, 4-5ször kitértem rá és mintha nem is olvasná O_O Fél szóba is beszélni, mert úgy nem tud messziről fújni, én ezekután nem tudom, mit tehetnék, ha így elzárkózik. Rikát akarja visszakapni, mert én nyílván elszerettem tőle (?) és most elsőszámú főellenségnek léptetett elő. Ezzel én nem tudok mit kezdeni, ahogy azzal se, hogy nem érzik, semmi baj nem lenne, ha rámírtak volna legalább, hogy ez rosszul sült el, beszéljük meg. Mi Rikával döbbenten álltunk és néztük hogy ők lazán elvannak, mikor nekünk lett volna más programunk. Szerettünk volna aznap sokmindent csinálni, és akár velük is simán ellettünk volna, ha előre elmondják, ott lesz még valaki és meddig maradnak. Fogalmam sincs, mit írhatnék még... ők elutasítóak, nem lehet feléjük közeledni, hogy bármit is megbeszéljünk, én nem fogok többé rohanni. Ha nekik ez jólesik, csinálják, biztos élvezet a másikat megalázni és bántani, de én nem ilyennek ismertem meg őket. Ők változtak meg, és ezt nem csak én látom így.


Záró godolatnak annyit, hogy én azért remélem, egyszer tudok vele beszélni. Anyum is szívesen láná, hogy ezt rendezzük, mert az életben a lezáratlan dolgok mindig csak fájdalmat hagynak maguk után.